Mini Pavlova

de Gicuta in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 3101 vizualizari

 

Este prima data cand le prepar ...rezultatul:o prajitura crocanta la suprafata ,pufoasa si gumata in interior...un deliciu! De-acum stiu ce-am sa fac cu albusurile ramase :)
 

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rase de amidon
  • o lingura otet
  • un praf de sare
  • Decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • fructe tropicale din compot
  • kiwi
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Pavlova:

Bezea:

Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam otetul si la sfarsit amidonul pe care il incorporam usor cu o spatula.

 Tapetam  o tava cu hartie de copt.Punem spuma de albus intr-o seringa de patiserie si formam cercuri cat mai egale. Lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc la copt.

Introducem tava in cuptorul preincazit la foc foarte mic ,pentru cca o ora si un sfert.Eu le-am lasat sa se raceasca in cuptor jumatate de ora ,apoi le-am scos si le-am asezat pe platou.

Decor:

Amestecam ciocolata rupta bucatele cu 3 linguri de frisca si o punem pe foc pana se topeste( fara sa fiarba) Dupa ce se raceste o amestecam cu restul de frisca batuta. 

Ornam fiecare bezea cu frisca si fructe.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

cristinutanicolita 1

18.01.2016, 17:13

Ce bine arata

Rocsi 1

18.01.2016, 19:40

Bravo pentru reusita

miki_a 1

21.01.2016, 00:32

Offf, Gicuta, ce ma fac eu cu tine!?! Tare frumos si gustos mai gatesti! Felicitari pentru toata activitatea ta si pentru toate retetele si pozele minunate pe care ni le aduci!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini Pavlova cu vanilie si krant